zondag 24 december 2023
woensdag 20 december 2023
#hinterlandjurkmal (1)
dinsdag 12 december 2023
Give away gewonnen :)
vrijdag 8 december 2023
RvdM
woensdag 6 december 2023
Een vrolijk kerstfilmpje :)
vrijdag 24 november 2023
Harmony deken (5)
vrijdag 10 november 2023
RvdM
Volkorenkruidkoek
Ingrediënten:
200 gram rozijnen
300 gram volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
250 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel koekkruiden
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kaneel
snufje zout
1 sinaasappel
1 ei
1 volle eetlepel schenkstroop
2 dl melk
1/2 eetlepel bloem
Optie: 2 eetlepels bakgember
De oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand 3
In een kom met heet water de rozijnen ca. 10 minuten wellen.
Intussen in andere kom volkorenmeel, bakpoeder, bruine basterdsuiker, koekkruiden, nootmuskaat, kaneel, zout doen
De sinaasappel goed wassen en de oranje schil
boven het meel raspen
Het ei erboven breken. De stroop toevoegen.
Al roerende scheutje voor scheutje de melk toevoegen.
Blijf roeren tot het beslag glad is. In een zeef de rozijnen goed uit laten lekken
en daarna droogdeppen met een stuk keukenpapier.
De bloem door de rozijnen mengen.
De rozijnen en eventueel de gember door het beslag roeren.
Een cakevorm met een inhoud van ca. 2 liter invetten en het beslag erin schenken.
De kruidkoek iets onder het midden in de oven schuiven
en in 1 tot 1 1/2 uur gaar bakken.
De kruidkoek is gaar als er een erin gestoken breinaald er weer droog uitkomt.
De kruidkoek ca. 10 minuten laten afkoelen, uit de vorm
nemen en op een taartrooster laten afkoelen.
Met roomboter besmeerd een traktatie bij koffie, thee
of warme chocolademelk
Ook benieuwd naar de recepten van de
andere deelnemers, kom gaan we kijken bij:
dinsdag 31 oktober 2023
Koken & Naaien
vrijdag 27 oktober 2023
Harmony deken (4)
maandag 23 oktober 2023
Het is een prachtig lied 🕊
woensdag 18 oktober 2023
Vertical stripes sweater (1)
vrijdag 13 oktober 2023
RvdM
Recept van de maand
maandag 18 september 2023
Inspiratie:)
vrijdag 8 september 2023
RvdM
Mijn recept van de maand
Pasta met aubergine, tomaat en basilicum