Mijn recept van de maand
Pasta met aubergine, tomaat en basilicum
Dit jaar hadden wij een goede oogst van tomaten en aubergines
Dan ga je al vlug op zoek naar lekkere recepten
Ik hoefde niet lang te zoeken want
op de blog van onze DOCHTER vond ik diverse recepten De foto heb ik overigens ook van haar blog :)
Mijn ervaring is dat de recepten met weinig ingrediënten de lekkerste recepten zijn
Voor dit recept geldt dat ook
Voor twee personen heb je nodig:
1 aubergine
3 rijpe tomaten
1 flinke teen knoflook
handje verse basilicum (doe ik alleen als ik een plantje in huis heb)
30 gr geraspte kaas, wij doen altijd meer ;)
peper, zout en olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de aubergine in kleine blokjes
de tomaten in partjes
en hak de knoflook fijn
Doe de groenten in een braadslee of ovenschaal
besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout
meng alles goed door elkaar
Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten
schep de groenten af en toe om
Breng een grote pan water aan de kook
Voeg zout toe en kook de pasta (die je in huis hebt)
zoals aangegeven op de vepakking
Laat de pasta uitlekken en doe de pasta weer terug in de pan.
Schep de groenten door de pasta en meng ook de parmezaanse kaas,
een scheut olijfolie en de basilicum in stukjes er door heen.
Eet smakelijk 😋
RvdM deelnemers:
Elizabeth, bedankt voor het organiseren 💐