Over mij


Hoi,
Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog.
Mijn naam is Anita en ik woon samen met Joop, mijn man
en onze teckel Sjors in 's-Hertogenbosch. Onze twee kinderen wonen zelfstandig.
Al meer dan 25 jaar brei ik baby sloffen en gaf deze weg aan iedereen in mijn omgeving waar de ooievaar op bezoek kwam. Ik had toen maar een regel, je kon ze krijgen maar niet kopen!

Het laatste jaar brei ik baby slofjes maar ook mutsjes voor baby's in Gambia. Een collega die van mij baby slofjes had gekregen wilde graag iets terugdoen voor de baby's in Gambia en wilde mij geld geven zodat ik nieuw garen kon kopen. Ze vond mijn slofjes leuk en was er blij, mee maar ze moest ook denken aan de baby's in Gambia die het niet zo goed hebben als de meeste baby's in Nederland.

Dit zette mij aan het denken. Misschien is het tijd om van mijn regel af te stappen!
Zo ben ik op het idee gekomen om een blog op te zetten en baby slofjes te gaan verkopen.
Veel baby slofjes en mutsjes zijn al aangekomen in Gambia, via de stichting Robin Hood.
Mijn volgende stap is om een deel van de baby slofjes die ik brei te verkopen in Nederland en met de opbrengst hiervan kinderen in Gambia financieel te ondersteunen. Ik schenk de opbrengst van mijn blog aan de stichting Robin Hood en deze zorgt ervoor dat het geld goed besteed wordt aan de kinderen in Gambia.

Waarom Stichting Robin Hood?
Net als deze stichting vind ik het belangrijk om mensen niet hun zelfbevoegdheid af te nemen en geen hulp aan te bieden waar ze niet op zitten te wachten.
Alle bestuursleden verrichten hun werkzaamheden zonder ontvangst van salaris.
De oprichtster van de stichting vindt het belangrijk om iets te betekenen voor de wereld waarin zij leeft en ik kan me daar helemaal in vinden. Ik vind dat namelijk ook heel belangrijk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...