zondag 28 september 2014

Handwerkopleiding - Les 2

Zo, hier ben ik dan, door problemen met de computer (bedankt zoon voor het oplossen) later als gepland. Over problemen gesproken, gisteren was ik dus weer te laat. Als ik niets meer te bloggen heb over handwerken kan ik altijd nog gaan bloggen over de NS ;)
Vanaf Geldermalsen moest ik met de bus naar Utrecht en vandaar weer naar Gouda met de trein, ja dat kost veel tijd. Volgende keer neem ik toch maar 1 of 2 treinen eerder.

De les, was weer super leuk, de docenten hebben uitleg gegeven over de ontwikkelingen die een kind vanaf de geboorte tot 14 jaar door maakt. Heel leerzaam, maar ook herkenbaar. Iedereen heeft iets kunnen vertellen over haar eerste DA (lees Didactische Analyse) Hele leuke ideeën kregen we te zien, deze keer kon je nog zelf het onderwerp van je DA kiezen. Hier een paar foto's, de onderste foto is van mijn DA.


I
Iedereen mocht wol uitzoeken, Scheepjeswol, Soedan dat is zuivere scheerwol.
Ik heb voor roze gekozen. Van de streng wol hebben we bolletjes gemaakt. Niet even vlug een bolletje wikkelen. Nee, daar zit een heel verhaal achter of moet ik zeggen bij. Leuk, maar ook leerzaam, ik weet nu waar ik op moet letten als ik kinderen een bolletje wol laat maken.

En wat denk je, we hebben zelf houten breinaalden gemaakt. Ik heb nog nooit houten breinaalden gehad, dus ook niet zelfgemaakte:-)


We kregen twee stokjes van beukenhout, die ga je met een puntenslijper 'aanslijpen'
daarna maak je de punten gladder met een stukje schuurpapier.
Twee leuke kralen aan de uiteinden en je hebt je eigen, zelfgemaakte breinaalden.
O ja, niet vergeten de naalden met een doekje insmeren met lijnzaadolie.
De naalden moesten natuurlijk ook even uitgeprobeerd worden. 

Ik heb ook nog een foto gemaakt van de boekjes die op tafel lagen:

Het muizenboek, volgens mij hebben mijn kinderen het ooit van opa en oma gehad.
Van de week nog even zoeken op zolder.


Het was een leuke les, die helaas veel te snel voorbij is gegaanIk zag dat ik een paar nieuwe volgers heb,super
hartelijk welkom

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om je verslag te lezen Anita. Brengt voor mij weer leuke herinneringen terug. Het zijn voor jou wel lange dagen, bijna een wereldreis die je moet maken ;)
    Groetjes,
    Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Anita, het muizenboekje heb ik ook ooit gehad haha! En wat goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Ik vind het zo leuk dat je aan iets bent begonnen waar je zoveel plezier uit haalt. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer treffen, want ik ben benieuwd naar al je verhalen! Veel plezier en tot snel!

    BeantwoordenVerwijderen

Attentie voor het volgende:
Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving!!!
Wanneer je op mijn blog een commentaar toevoegt, dan verklaar je je meteen akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Kijk a.u.b. ook naar mijn AVG-verklaring die bovenaan op mijn blog staat. Met een KLIK op de knop Publiceren bevestig je dat je de AVG-verklaring hebt gelezen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...