woensdag 10 december 2014

Juffrouw Ooievaar Got Mail:)


Beste Anita,

Gefeliciteerd!! Alweer 2 jaar ben je actief met je blog, “Juffrouw Ooievaar” en het maken van de meest uiteenlopende leuke breiwerkjes zoals slofjes en mutsjes. Je hebt jezelf op deze manier kunnen ontwikkelen en helpt daar andere mensen mee die daardoor ook een kans krijgen om zich te ontwikkelen. Ontwikkeling stroomt zo twee kanten op en dat is ook de bedoeling van onze stichting. Wij streven naar deze gelijkwaardigheid maar het blijft moeilijk om dit aan de mensen duidelijk te maken. Jij hebt dat gevoel van gelijkwaardigheid wél en daar zijn wij erg blij mee. Ook de mensen in Gambia zijn blij met jouw inzet en enthousiasme. En dan natuurlijk nog je klanten die je producten kopen, zij hebben iets in handen wat nergens te koop is. Dit is een samenwerking waar we allemaal voordeel aan hebben.

Onze culturen zijn verschillend maar onze natuur is hetzelfde We willen  leren en de mogelijkheden benutten om je eigen ideeën na te streven. En dat gebeurd nu ook wederzijds dankzij jouw inzet.

De bedoeling is dat we voor het voetbalteam een clubhuis gaan bouwen. De jongens van het voetbalteam werken zelf ook mee, zij helpen de “Thomas Nuersery School” in Bansang met schoonmaakwerkzaamheden en het opruimen en schoonhouden van de speelplaats en de omgeving. Hier krijgen zij geld voor dat jij hebt ingezameld en dit wordt op een bankrekening gezet. Wanneer er genoeg geld is gaan we aan de slag met het clubhuis.
De meisjes zijn ook actief, zij willen een skill centrum opzetten voor gezamenlijke activiteiten. Wanneer het clubhuis klaar is mogen zij gebruik maken van de ruimte. Ze zijn al begonnen met brei- en haakwerk. Het skill centrum krijgt de naam “Anita’s Skill Center”. Al met al een ontwikkeling met veel eigen initiatieven door de mensen in Bansang.

Alieu is bezig een brief te schrijven aan jou persoonlijk, het is misschien moeilijk voor te stellen voor ons maar de verbinding met het internet is vaak niet mogelijk i.v.m. de capaciteit. In Bansang heeft men maar 2 uur per dag internet en nog steeds valt de elektriciteit regelmatig uit.
De heersende Ebola in de omringende landen heeft mij doen besluiten niet naar Gambia te gaan. De kans op besmetting is weliswaar klein maar toch neem ik liever geen enkel risico.
Gelukkig hebben we in 17 jaar een goed team opgezet in Gambia waardoor alle projecten doorgang kunnen vinden.

Ontwikkelingssamenwerking zou gemakkelijker zijn wanneer we ons bewust zijn van een samenwerking die ons brengt naar gelijkwaardigheid en vertrouwen.

Wij danken je hartelijk voor je inzet en enthousiasme!
Het Robin Hood Team2 opmerkingen:

 1. Wat een mooie mail! Oprecht uit het hart, recht naar jouw goede hart.
  Een mooie stimulans om door te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat hé meid, dat is waar je het voor doet. En daar kan al het geld van de hele wereld niet tegen op !!!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen

Attentie voor het volgende:
Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving!!!
Wanneer je op mijn blog een commentaar toevoegt, dan verklaar je je meteen akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Kijk a.u.b. ook naar mijn AVG-verklaring die bovenaan op mijn blog staat. Met een KLIK op de knop Publiceren bevestig je dat je de AVG-verklaring hebt gelezen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...