zondag 3 augustus 2014

Aapjes

Rikki & Slingertje

Aapjes zul je zeggen!
Ja, ik heb iets met aapjes, dat begon al als klein kind.
Ik was dol op Rikki en Slingertje.
Rikki is een circusdirecteur en je raad het al Slingertje een aapje. Het kwam op televisie maar de voorstelling werd gegeven in het poppentheater Merlijn. Ik zat dan voor de televisie en dan zag je alle kinderen in een huis naar 
binnen gaan, het werd donker en dan begon de voorstelling.  Rikki en Slingertje Het leek mij toen geweldig om een van die kinderen te zijn die naar binnen mochten:-)


Het liedje, Er zat een aapje op een stokje, heb ik heel vaak met mijn moeder gezongen. Misschien heb ik daarom het aapje van Christel Krukkert wel een rokje aangegeven, hi,hi,
Later met onze kinderen een dagje naar Apenheul in Apeldoorn ontzettend gezellig en voorlezen uit het prentenboek Monkie deed ik graag. Je had plaatjes en daarbij kon ik of de kinderen dan zelf allerlei verhalen bedenken.


                      
Ik steun stichting AAP in Almere door mijn Airmiles en lege cartridges aan hen te doneren. Gaat heel makkelijk, kijk eens op stichting AAP
Handwerkpatronen van apen zijn er genoeg, dus heb ik ook al een aantal aapjes gemaakt
                        Dus je kunt inderdaad wel zeggen dat ik iets met aapjes heb;-)

                                                    Allemaal een fijne zonnige zondag
                                                                     en geniet ervan!
4 opmerkingen:

 1. Ieder zijn ding Anita, ik heb al mijn hele leven iets met beren, heb er dan ook al een hele hoop, een kast vol en overal in huis vind je er wel. Ook gebreide, stoffen, geborduurde, noem maar op! Maar aapjes is net iets specialer. Nog veel succes met het vinden van nieuwe exemplaren!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat is nog eens jeugdsentiment: Rikki en Slingertje. Oef, wat is dat al lang geleden hè.....
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. stichting AAP steun ik ook al vele jaren. Ik vond het aapje van Pippi Langkous altijd zo lief terwijl dat eigenlijk helemaal niet zulke lieve aapjes zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moest heel diep graven hoe het ook al weer ging met Rikki en slingertje. Leuk dat jij er over vertelde. Zo ging het luikje van herinnering even open.

  BeantwoordenVerwijderen

Attentie voor het volgende:
Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving!!!
Wanneer je op mijn blog een commentaar toevoegt, dan verklaar je je meteen akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Kijk a.u.b. ook naar mijn AVG-verklaring die bovenaan op mijn blog staat. Met een KLIK op de knop Publiceren bevestig je dat je de AVG-verklaring hebt gelezen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...