Mijn recept van de maand
Pasta met aubergine, tomaat en basilicum
Dit jaar hadden wij een goede oogst van tomaten en aubergines
Dan ga je al vlug op zoek naar lekkere recepten
Ik hoefde niet lang te zoeken want
op de blog van onze DOCHTER vond ik diverse recepten
De foto heb ik overigens ook van haar blog :)
Mijn ervaring is dat de recepten met weinig ingrediënten de lekkerste recepten zijn
Voor dit recept geldt dat ook
Voor twee personen heb je nodig:
1 aubergine
3 rijpe tomaten
1 flinke teen knoflook
handje verse basilicum (doe ik alleen als ik een plantje in huis heb)
30 gr geraspte kaas, wij doen altijd meer ;)
peper, zout en olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de aubergine in kleine blokjes
de tomaten in partjes
en hak de knoflook fijn
Doe de groenten in een braadslee of ovenschaal
besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout
meng alles goed door elkaar
Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten
schep de groenten af en toe om
Breng een grote pan water aan de kook
Voeg zout toe en kook de pasta (die je in huis hebt)
zoals aangegeven op de vepakking
Laat de pasta uitlekken en doe de pasta weer terug in de pan.
Schep de groenten door de pasta en meng ook de parmezaanse kaas,
een scheut olijfolie en de basilicum in stukjes er door heen.
Eet smakelijk 😋
RvdM deelnemers:
Elizabeth, bedankt voor het organiseren 💐
Lekker hoor.
BeantwoordenVerwijderenWij zijn dol op pasta, en wat zijn er veel verschillende recepten van. Ze zijn me allemaal even welkom!
BeantwoordenVerwijderenJouw recept ziet er overheerlijk uit en de komende weken ga ik het zeker uitproberen.
Het schijnt een goed tomatenjaar te zijn, dit jaar.. ondanks het koude voorjaar.
Leuk dat je zo enthousiast meedoet!
Lekker met die aubergine. Ga ik zeker maken.
BeantwoordenVerwijderenLekker. Ga ook nog bij je dochter kijken. Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit, we hebben gelukkig veel tomaten uit eigen tuin.
BeantwoordenVerwijderenAubergine, heerlijk! Goede combinatie ook met pasta!
BeantwoordenVerwijderenZiet er zeer aantrekkelijk uit Anita, leuk hé al die verschillende
BeantwoordenVerwijderenrecepten te bekijken. Op deze manier kunnen we allemaal
weer weken vooruit.
Groetjes,
Josephine
Handig om de groente in de oven te maken, die doet het werk, zodat jij iets anders kan gaan doen, haha, ik hou ervan.
BeantwoordenVerwijderenIk ga ook dit recept opslaan.
Dit ziet er lekker uit! Wij eten bijna nooit aubergine, dus dit ga ik een keertje maken.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk! En het blog van je dochter is ook erg inspirerend!
BeantwoordenVerwijderenIk maak weinig aubergine klaar. Maar dit lijkt me lekker. En onthouden natuurlijk.
BeantwoordenVerwijderenLekker lekker hier is de tomaten oogst mislukt. De aardappelziekte zat erin. En je dochter heeft ook een blog nooit geweten ik ga even kijken bij haar.
BeantwoordenVerwijderenLiefs Albèrtje
Dat ziet er lekker uit. Heerlijk om verse groenten te gebruiken voor bij de pasta.
BeantwoordenVerwijderenGoed idee. Aubergine is een groente waar je een beetje van moet houden, of aan wennen. Mijn kinderen houden er niet erg van, dus verwerk ik het niet snel in een gerecht. Maar zelf vind ik het een hele goeie keus in pasta's. En je hebt gelijk, de simpele recepten zijn het lekkerst.
BeantwoordenVerwijderenDat smaakt vast goed en ja, zelfgeoogste tomaten hebben we genoeg. En de aubergine kopen we gewoon!
BeantwoordenVerwijderenAh, een recept voor in de oven is altijd fijn.
BeantwoordenVerwijderen