Dit is al weer de 4e RvdM
Dit keer wil ik ons kerstdiner met jullie delen
De recepten zijn van lang geleden
Ze komen uit een boekje(wat je in de winkel meeneemt) van de C1000
en die winkels zijn al lang overgenomen door de Jumbo
maar dat terzijde
Ik denk dat we deze combinatie 2x eerder hebben gegeten,
maar we kwamen eigenlijk op het idee
omdat onze zoon zei, als ik bij jullie kom eten
wil ik wel iets eten wat we vroeger aten :)
Nu gaan we met Kerst bij hem eten
maar zo kwam het dat ik aan deze recepten dacht
Zoals je ziet, alleen de blaadjes met de recepten zijn bewaard gebleven
die bewaar ik in een ringmap :)
🎅🏻Het voorgerecht 😋
Taartje van gerookte zalm en jumbogarnalen (4pers.)
Wat heb je nodig:1 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijn gehakte koriander
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels sesamolie
versgemalen peper en zout
2 avocado’s
200 gram zalmfilet
100 gram jumbogarnalen
Aan de slag:
Meng in een hoge kom met de staafmixer
(of in een blender) het citroensap met de koriander
de zonnebloemolie, de sesamolie en peper en zout naar smaak
tot een fijne dressing. Schil de avocado’s,
snijd ze in kleine blokjes en meng ze met 2 eetlepels
van de dressing. Snijd de zalm in kleine stukjes.
Zet op 4 borden een ringvorm en schep de zalm erin.
Schep hierop de avocado en druk het geheel voorzichtig aan.
Trek voorzichtig de ring weg en garneer de taartjes met de garnalen.
Druppel de rest van de dressing er omheen.
Serveer met versgeroosterde toast
Biefstuk met sinaasappelcréme en rode wijnjus(4pers.)
Wat heb je nodig:
4 biefstukjes
1 sjalotje
1 pot runderfond
1/4 liter rode wijn
2 takjes tijm
1 sinaasappel
2 bolletjes gember
100 gram verse roomkaas, op kamer temperatuur
versgemalen peper en zout
50 gram boter
Aan de slag:
Laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen
Snipper het sjalotje
Kook in een pan de fond met de wijn, het sjalotje
en de tijm tot de helft in
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er dun af
Hak de gember fijn
Meng de geraspte sinaasappelschil met de gember
door de roomkaas. Voeg peper en zout toe.
Verhit de boter in de koekepan en bak de biefstukjes op hoog
vuur in ca. 4 minuten mooi bruin en van binnen rosé
Leg de biefstukjes op 4 verwarmde borden, roer het ingekookte vocht
door het bakvet en roer de aanbaksels los.
Kook alles in tot een lekkere jus.
Schep met behulp van twee lepels op
elk biefstukje een ovaal bolletje sinaasappel-gembercréme
Schep de jus rond de biefstukjes
Lekker met spruitjes en gebakken krieltjes
Als nagerecht hebben we een
granddessert, maar het kan
zomaar een petitdessert worden 😜
Kijken wat de andere dames voor lekkers
hebben bedacht, komen jullie mee?