Pagina's

zondag 24 december 2023

Kerstwens :)

Ik ga er even tussenuit :)


Maar niet voordat ik iedereen
gezellige feestdagen heb gewenst 
Tot in 2024

⭐️⭐️⭐️

 

woensdag 20 december 2023

#hinterlandjurkmal (1)

Eind september deden Sarah (it.is.a. Sarah)
en Jessica van ( jespup1976)
op Instagram een oproep om 
samen een Hinterlandjurk te gaan naaien
Dat leek mij wel wat :)
Het vierkantje wat je ziet moet 
6 cm bij 6 cm zijn
Oeps, mijn vierkantje was 5,7 x 5,7 cm
Een paar foefjes uitgehaald
en van een oud laken een proeflijfje gemaakt
Het paste goed, zelfs de figuurnaden 
zitten op de goede plek
Mouwen eraan, ook goed :)
Toen durfde ik het wel aan
om stof te gaan kopen
Ik had het ook niet verwacht, 
maar ik kwam met deze kleur thuis
Helemaal blij mee
Gisteren de lap stof uitgewassen
Die zal inmiddels wel droog zijn
Nu kan het echte werk beginnen ;)
✂️🧵🪡
Deze foto is van de kerstmarkt van afgelopen zaterdag
Juffrouw Ooievaar was er ook :-)


🎄🎅🏻🎄




 

dinsdag 12 december 2023

Give away gewonnen :)

 Zo leuk, ik heb bij Ineke
van @Lunasterknit bekend van Instagram
en haar Youtube vlog, wol en goodies gewonnen :)
Ze organiseerde een give away bij 500 volgers op Instagram
De 500 volgers had ze zo ;)
Ik dacht ach laat ik een kansje wagen,
altijd leuk om (voor mij) onbekende wol uit te proberen
Laat ik nu winnen, wauw
Ik kreeg er ook nog 2 leuke zeepjes/schaapjes bij en handzeep
Ik brei eerst nog verder aan mijn trui,
ondertussen kan ik dan bedenken 
wat ik van de mooie streng ga breien :-)
Ineke neemt in de maand december elke dag een Vlogmas op
Ook op Ravelry is ze actief, ze ontwerpt patronen voor sokken 
Marjan heeft pas nog een patroon van haar getest van mittens

Leuk als je een kijkje neemt

🎄🎅🏻🎄


vrijdag 8 december 2023

RvdM

 Dit is al weer de 4e RvdM
Dit keer wil ik ons kerstdiner met jullie delen
De recepten zijn van lang geleden
Ze komen uit een boekje(wat je in de winkel meeneemt) van de C1000
en die winkels zijn al lang overgenomen door de Jumbo
maar dat terzijde 

Ik denk dat we deze combinatie 2x eerder hebben gegeten, 
maar we kwamen eigenlijk op het idee
omdat onze zoon zei, als ik bij jullie kom eten 
wil ik wel iets eten wat we vroeger aten :)
Nu gaan we met Kerst bij hem eten
maar zo kwam het dat ik aan deze recepten dacht
Zoals je ziet, alleen de blaadjes met de recepten zijn bewaard gebleven 
die bewaar ik in een ringmap :)
🎅🏻Het voorgerecht 😋
Taartje van gerookte zalm en jumbogarnalen (4pers.)
Wat heb je nodig:
1 eetlepel citroensap 
2 eetlepels fijn gehakte koriander
2 eetlepels zonnebloemolie 
2 eetlepels sesamolie
versgemalen peper en zout
2 avocado’s
200 gram zalmfilet
100 gram jumbogarnalen

Aan de slag:
Meng in een hoge kom met de staafmixer
(of in een blender) het citroensap met de koriander
de zonnebloemolie, de sesamolie en peper en zout naar smaak
tot een fijne dressing. Schil de avocado’s, 
snijd ze in kleine blokjes en meng ze met 2 eetlepels
van de dressing. Snijd de zalm in kleine stukjes.
Zet op 4 borden een ringvorm en schep de zalm erin.
Schep hierop de avocado en druk het geheel voorzichtig aan.
Trek voorzichtig de ring weg en garneer de taartjes met de garnalen.
Druppel de rest van de dressing er omheen.
Serveer met versgeroosterde toast
🎄Hoofdgerecht 😋
Biefstuk met sinaasappelcréme en rode wijnjus(4pers.)
Wat heb je nodig:
4 biefstukjes
1 sjalotje
1 pot runderfond
1/4 liter rode wijn
2 takjes tijm
1 sinaasappel
2 bolletjes gember
100 gram verse roomkaas, op kamer temperatuur 
versgemalen peper en zout
50 gram boter

Aan de slag:
Laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen
Snipper het sjalotje
Kook in een pan de fond met de wijn, het sjalotje
en de tijm tot de helft in
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er dun af
Hak de gember fijn
Meng de geraspte sinaasappelschil met de gember
door de roomkaas. Voeg peper en zout toe.
Verhit de boter in de koekepan en bak de biefstukjes op hoog
vuur in ca. 4 minuten mooi bruin en van binnen rosé
Leg de biefstukjes op 4 verwarmde borden, roer het ingekookte vocht 
door het bakvet en roer de aanbaksels los.
Kook alles in tot een lekkere jus.
Schep met behulp van twee lepels op 
elk biefstukje een ovaal bolletje sinaasappel-gembercréme
Schep de jus rond de biefstukjes
Lekker met spruitjes en gebakken krieltjes 

Als nagerecht hebben we een
granddessert, maar het kan 
zomaar een petitdessert worden 😜

Kijken wat de andere dames voor lekkers
hebben bedacht, komen jullie mee?

Judy - Daphne - Janny - Irene - Willy - 
Conny - Mieke - Marthy - Céline - Josephine - 
Toos - Miriam - Annet - Marja - 


woensdag 6 december 2023

Een vrolijk kerstfilmpje :)

 Ik heb geen aandelen bij HEMA ;)
Dit kerstfilmpje is te leuk om niet te delen
Onze dochter stuurde het en ik deel het hier graag 


Fijne avond 🍀